Lielais mērkaķis stumj mazo mērkaķi uz mājām

>> 31.8.09

Kā jau katru gadu, atkal ar cilvēkiem apmeklējām Rīgas ZOO, tas ir rituāls un tradīcija. Eju gar būriem, pēkšņi skatos - mērkaķiem sekss, pie tam publisks! Neesmu vuārists, vienkārši pagriezu muguru un nopozēju bildei. Bērneļiem gan bija par ko ķiķināt, un mammām par ko sarkt. Vajadzēja paskaidrot: "Te nekas nenotiek, vienkārši lielākais mērkaķītis stumj to mazāko mērkaķīti uz mājām!" :D
Bet es teiktu, ka samērā virtuozi viņš izdarās, palēcienā. Jāaizbrauc pie Ilmas, jāpaprovē.

Read more...

Atlantijas okeāns pie Āfrikas krastiem

>> 26.8.09

Reiz Francijā, pie La Rochelle, jau it kā pabiju Atlantijas okeāna krastā, bet tas tomēr ir un paliek Biskajas līcis. Šeit gan beidzot tiku pie atklāta okeāna - Marokā, pilsētā ar nosaukumu, kuru grūti latviskot - Essaouira. Pilsēta ir tur lejā, šī tāda neliela pieturvieta peizāžas baudīšanai. Re, kā fonā kamielis strādā par kamieli! Netuvojos - bail, ka neuzspļauj.

Musulmaņu valstī sievietes publiski pārāk atkailināties nedrīkst, tāpēc sauļojas ar visām drēbēm. :D Bija ļauži, kas peldējās, bet vispār jau ūdens auksts, pat 30 grādu karstumā - okeāns taču. Pludmale ļoti laba, tikai nedaudz patraucē nošņurkuši vīreļi, kuri klenderē apkārt, uzkrītoši murminādami "hash cake, marihuana cake..." Ja nepievērš viņiem uzmanību, tad viss ir kārtībā, jārēķinās, ka tas ir viens no vietējo ienākumu avotiem.

Read more...

Īpašie Positivus festivāla krekli, jeb "Trīs Ilāriji"

>> 24.8.09

Es jau solīju, ka tā būs, un bija arī. :) Jo Positivus festivāls šogad oficiālajā kreklu bodē varēja piedāvāt tikai kaut ko šitādu (:D), tāpēc maniem cilvēkiem šā gada festivāla outfitu nācās darināt pašiem. Tad nu te var redzēt, kā esmu iespiests starp savu cilvēku rumpjiem un diviem saviem atveidiem. Oriģinālajā bildē, kura tika ņemta par pamatu, es ceļu sniegavāveri (Nr. 3), bet šeit esmu apķēris vienu no festivāla simboliem. Noderēja - daži (ieskaitot The Whip basģitāristu) interesējās kur tādus var dabūt (nevar dabūt - unikāls veidojums tikai divos eksemplāros); citi, ieraugot, zināja, ka esmu turpat netālu (somā) un tā ir viņu dzīves lielā iespēja ar mani nofotografēties (bildes vēl būs, arī kopā ar iesviķojušu Olgu Rajecku). Un vēl bija tādi, kuri tikai mīklaini smaidīja, laikam kautrējās. Nekas, gan jau pēc gada šie paši krekli atkal tiks likti lietā.

Read more...

Vēl var aiziet uz Svētā Meinarda salu

>> 18.8.09

Reizi gadā Rīgas HES profilakses nolūkos nolaiž ūdens līmeni Daugavā, un attiecīgi līdz Latvijas senākās mūra ēkas drupām Ikšķilē var aiziet sausām ķepām - kā pa bulvāri! Pat ceļa atliekas ar visiem celmiem saglabājušās.
Pārējā laikā visa šitā platība atrodas zem ūdens, bet tagad tur saimnieko aizdomīgi vīri ar metāldetektoriem.

Neko īpašu gan uz tās Meinarda salas darīt nevar, rieksti neaug, vējš auksts, kā jau Daugavas vidū. Un, protams, ūdenī līst nepavisam nav vēlams, jo ja sams var paraut sev līdzi zelta retrīveru, tad es būtu tikai tāda maza uzkoda. Sarosās, makšķernieki, kamēr vēl seklāks kā parasti!


Read more...

Draugi no Francijas

>> 13.8.09

Veseli seši draugi no Francijas atbrauca pavadīt brīvdienas. Trīs lāči, no kuriem viens bija paņēmis līdzi sunīti, Teletūbijs Pū, kā arī izteikti korpulenta zaķenīte, trīsreiz lielāka par mani. Viņi visi tagad dzīvo Parīzē, aicināja ciemos. Varbūt nākamgad aizbraukšu atkal, jo vienojāmies ka iecerētais ceļojums uz Madagaskaru pie lemuriem man kā vāverei būtu nepavelkams - galu galā jāņem līdzi divi cilvēki, kuri mani pieskata un fotografē.

Read more...

Beigsies benzīns, ko tad? TU MANI NESĪSI !!!

>> 12.8.09

Man kā vāverei viens no foršākajiem momentiem Positivus festivālā bija jaunā Latvijas ūbergrupa Zvani "I Love You" terasē festa otrajā dienā ap pusnakti. Vienu no šiem ģēnijiem - Mr. Sensoru - satiku jau pašā festivāla sākumā, sacienāja mani ar kādu dūmu.

Arī Arnis Račinskis no MOFO ir manāms šajā, kā viņi paši saka, mīļmetāla grupā. Šoreiz pie resnajām stīgām. Nu, vismaz būs kur izpausties, ja reiz Mofo grasās iekonservēties.

Atomkaru! Atomkaru! BUM! Policija - BUM! Priekšnieks - BUM! Meitenes - BUM BUM!

Read more...

Āfrikas sveicieni 10

>> 10.8.09

Ielogojoties Yahoo! Messenger ar manu izdomāto lētticīgā Grieķijas mākslas skolas un fonda pārstāvja vārdu, ilgi nav jāgaida, lai kārtējais interneta krāpnieks no Ganas uzsāktu saraksti, izliekoties par jaunu, brīvu, dabūjamu un visnotaļ glītu sievišķi, kura jau pēc pusstundu ilgas sarakstes ir gatava lidot uz Grieķiju manu 45 gadus veco, izplūdušo vīreli ar latviski rupju uzvārdu (kurš turklāt visās nosūtītajās bildēs izskatās aizdomīgi līdzīgs pornstāram Ron Jeremy) precēt nost! Bet, mans mākslas bizness, protams, ir pirmajā vietā, tāpēc spamerim tiek kārtējo reizi pasviesta ēsma, kas viņam liek ticēt, ka viņš viegli un ātri nedēļas laikā varēs izkrāpt ap 4000 Eiro. Tikai tāds sīkums, ka manai neeksistējošajai mākslas skolai vajadzīgi divi jauni studenti, un, protams, iestājeksāmena darbs. Tā nu ņēmu un nosūtīju šo savu Marokā uzņemto bildi ar tekstu, ka direktoru padome izvēlējās šo foto iestājeksāmena gleznai.
Nepagāja ne pāris dienu, kad attiecīgā glezna ir gatava un atsūtīta. Esot gleznojušas divas meitenes, un abas esot gatavas kļūt par mākslas studentēm Grieķijā, tagad tik jāsūta nauda (kāds brīnums, caur Western Union). :D Rekur glezna:

Protams, ka gleznojis būs kāds vietējais mākslinieks, kuram (cerams) spameri par darbu ir samaksājuši, jo detaļas attēlotas samērā labi. Problēmas sākās brīdī, kad man prezentācijas pabeigšanai bija nepieciešamas bildes ar pašām potenciālajām studentēm ar visu gleznu rokās. Tā kā spameris man jau bija atsūtījis internetā nozvejotas bildes ar divām melnādainām jaunkundzēm, šāda opcija kļuva neiespējama, neskatoties uz maniem centieniem samelot, ka iepriekšējās bildes nevaru atvērt. Tāpēc šī sarakste ir beigusies, bet spameris jau ir atsūtījis citu adresi, uz kuru "grieķim" jāraksta, un tur gan viss būšot kārtībā - gan iemūžināts gleznošanas process, gan galarezultātā bildes ar gatavo gleznu rokās. Redzēs, kas sanāks. Varbūt noteikumos jāiekļauj īpašs punkts, ka meitenēm gleznojot jābūt tērptām bikini, bet uz vēderiem ar krāsu jāuzrksta slepenais, katalogam nepieciešamais kods - vārds ILAARIJS, citādi direktoru padome neticēs, ka gleznas radītas tieši viņiem?

Read more...

Pa ceļam Frankfurtē

>> 6.8.09

Man, kā jau ceļojošai vāverei, reizēm nākas uzkavēties punktā B (ja pieņem, ka dodos no punkta A uz punktu C). Tad nu sanāca uzkavēties iekš Frankfurt Hahn airport. Lidosta gan atrodas tuvāk Luksemburgai, nekā Frankfurtei, un ritīgi ellē ratā ārpus civilizācijas, tāpēc neviens nesaprot - pričom tur Frankfurte? Bet lai nu būtu. Labi, ka turpat pretī lidostai ir tīri laba viesnīca ar iluminatorveidīgiem logiem, caur kuru arī šitas ir bildēts.

Read more...

Augusta darbi dārzā

>> 5.8.09

Re, kāds divarpus metrus garš, trekns augs sazaļojis! Šitie paši no sevis iesējas, neceļas ķepa izraut, lai taču aug. Te sanāktu tāda neliela kaņepāju šņorīte, mazs toverītis kaņepju sviesta, vai arī... hmmm... :D What would Bob Marley do?

Read more...
Related Posts with Thumbnails

JAUNĀKAIS

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

UZ AUGŠU / BACK TO TOP