Berlīne

>> 28.12.07

Kā jau cilvēki sasolīja, devos uz Berlīni. Ar EasyJet, kad viņiem vēl labpatikās lidināties starp Berlīni un Rīgu. Re, cik man liela un smaga soma! Bet pats galvenais – neaizmirst pasi, jo lidojot pase nepieciešama arī vāverēm. Šeit es atpūšos neērtajā Rīgas lidostas krēslā pirms došanās uz lidmašīnu.
Braucu ar vilcienu no Šēnfeldas lidostas Berlīnes virzienā un vēroju ainavu. Izskatās, ka februārī nekādus riekstus salasīt nevarēs, ja nu vienīgi kādus pērnos čiekurus.
Pirms došanās ielās jāizpēta Berlīnes karte un ceļvedis, lai zinātu, kur atrodas ievērojamākie apskates objekti, kā visātrāk tikt uz Berlīnes Zooloģisko dārzu un galu galā - kuros Berlīnes parkos iespējams satikt citas vāveres.
Beidzot tiku līdz Berlīnes centram. Lēnā garā pastaigājoties, pamanīju kaut ko riekstiem līdzīgu, uzrāpos pārbaudīt, taču izrādījās, ka tie ir tikai pliki pupi - Neptūna strūklakas nārām februārī nemaz nav auksti. Aizmugurē atrodas Marienkirche jebšu Marijas baznīca, un turpat netālu ir arī Aleksandra laukums un Berlīnes TV tornis. Vobšem centrs.
Muzeju salā pie Pergamonmuseum ieraudzīju vēl kaut ko, kas varētu būt rieksti, bet arī tie pēc tuvākas apskates izrādījās tikai kāda romieša debesu zvani. Pie tam kopija.

0 komentāri:

Related Posts with Thumbnails

JAUNĀKAIS

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

UZ AUGŠU / BACK TO TOP