Iespējams, draņķīgākās Tamperē jebkad uzņemtās bildes :D

>> 3.9.09

Heh, beidzot saņēmu drosmi pieķerties klāt. Tas ir labākais, ko no viņām iespējams izspiest, jo, kā zināms, fotoaparātu tieši Tamperes ceļojuma laikā apsēda ļaunie gari. Galvenais mērķis bija New Model Army koncerts, bet tas nepavisam nenozīmē, ka man un cilvēkiem neinteresē pilsēta, alus un citas izklaides. Rekur mēs ar Rūdolfu (Somija taču ir viņa dzimtene, tikai tālāk uz Ziemeļiem) iekārtojušies viesnīcā. Vēlāk gan cilvēki mūs no šitās lielās gultas izmeta.
Pirmais izdzertais alus gan bija čehu, laikam tipiskie aizspriedumi pret skandināvu alu iedarbojās. Bet nav jau arī somu alus nemaz tik slikts.
Tampere jau kopš seniem laikiem ir bijusi industriāla pilsēta - vienas rūpnīcas, fabrikas un manufaktūras (kaut kur bija apzīmējums - Ziemeļu Mančestra). :D. Viņa atrodas starp diviem ezeriem, no kuriem viens atrodas 18 metrus augstāk par otru. Attiecīgi, apakšā redzamā Tammerkoski upe ir vienās kaskādēs - bezmaz katrai rūpnīcai sava hidroelektrostacija. Industriālajā rajonā pat man bija interesanti, daļa rūpnīcu saglabātas kā muzeji, ar visām 19. gadsimta iekārtām un auru.
Te mēs ar Rūdolfu turpinām dauzīties un jautroties. Droši vien ar vissūdīgāko telefonu varētu uzņemt labākas bildes.
Tīri jauks dobums, kurā glabāt krājumus ziemai, tikai ieeja par platu - visu izzagtu. Un dzīvot arī tādā nevar - pakaļa salst.
Šitas it kā centrs skaitās, ne pārāk interesants. Bet kaut kur tieši šeit 1905. gadā Ļeņins pirmoreiz satika Staļinu! Un te ir pat Ļeņina muzejs, žēl ka apmeklējums neietilpa plānos.
Pareizticīgo baznīca, kas to būtu domājis...
Viena no manām lielākajām vēlmēm Tamperē bija satikt Muminus. To arī izdarīju, diemžēl Muminu muzejā nedrīkst fotografēt :(. Bet zem tā paša jumta atrodas arī Tamperes Minerālu muzejs, kur var foķēties uz nebēdu ar visiem 5000 eksponātiem. Piemēram, šitādus amonītus neesmu manījis nekur citur, varbūt Marokā izmēru ziņā līdzīgus, bet ne tik krāšņus.
Hmmm... nez, kā latviski būtu "orbicular granite"?
Šajā pilnīgi un galīgi draņķīgajā bildē fonā ir domāts Särkänniemi atpūtas parks (kurš nedarbojās) ar visādām atrakcijām un Näsinneula skatu tornis / restorāns. Nevar pat visu paspēt pa 2 dienām, nevar. Alus taču arī jādzer!

1 komentāri:

Soninha Malerba Gimenes 06/09/2009, 14:58  

Eu li cerveja????
Humm adoroooooooooo...
Cair,beber e levantar!!!!
Bjkas

Related Posts with Thumbnails

JAUNĀKAIS

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

UZ AUGŠU / BACK TO TOP